Tuesday, June 29, 2010

Tempat blaja aku,..



x sangka akhirnya aku hbs gak blja kat poli nie,..
mase mule2 msk poli julai 2006 aku ngan2 member sembang la bile la kite nk hbs poli nie ade lagi 3 sems nak hadap(sijil 4sems),..
biasa la time tu first time hidup jauh,..
kat ipoh lak tu,..hehe
mase first msk kelas tu aku kena lantik jd wakil kelas sementara sbb P.A( pensyarah kelas) aku baru lepas bersalin,..lepas dia hbs cuti bersalin aku jugak kena jadi,..
last2 dari sementara sampai sems 4 aku kena jadi wakil kelas,..sungguh magic sementara tu ye,..
nasib sijil kalo dip smpi sems 6 la kot,..haha
aku ambik kejuruteraan awam or dlm bahase negara sejuknye civil engineering,..
mase mule2 blaja dulu blur gak ye la kat sekolah x ambik lak cos nie,..
lame2 leh terima,..
last2 hbs gak sijil aku kat PUO,..
tkt gak mase sems last tu kalo kantoi naye tmbh lagi satu sems,..hehe,..
mase paling best time konvo la,..jumpe balik member2,..

lepas hbs tu aku melepak setahun sebelum dpt smbg dip,..
last2 dpt smbg dip dkt je kat PD aku dok seremban,..
tiap2 minggu balik rmh(bls dendam sbb dkt ipoh jarang blk n9, hehe)
mase mule2 msk tu aku mcm x leh terima undang2 kat polipd sbb lain sket undang2 dia,..
mcm kat polipd x leh pki suar jeans,..padahal kat puo leh je pki,..
undang2 pun lain sket,..tp kt polipd leh bwk keta msk poli x msk puo leh bwk moto je,..yela puo kecik je nak dibandingkan ngan polipd,..

mse mule2 smbg bljar aku blur kembali ye la setahun kot x menghadap buku tibe2 kena hadap balik mau x pening,..haha,..tp tu la sems 5 la sems paling ssh aku pernah hadap,..dah la subjek dia bapak susah,..sems 5 pointer aku jatuh la jugak,..huhu
mase sems 6 lepak sket,..kena bt projek lagi,..tp jadual x la pack mcm sems 5,..tenang sket otak,..
n mase nak cek result tu aku sedikit tkt sbb kalo kantoi mau dok poli lagi satu sems,..otai lak nnt jd sems 7,..hehe
bile cek2 alhamdulilah result aku ok sangat2 walaupun x dpt akj,..x pe janji lepas,..

seronoknye blja kat poli lain2 nie aku dpt member2 baru,..dh la aku sorg2 je tercampak kat polipd member2 lain rmi dpt puo,..x pe aku ngan selamber bt x tau je,..syok dpt member2 kat puo n polipd semua sporting hbs,..cume tu la mase mule2 dpt member kat polipd separuh dari kelas aku org melake,..perh bahase kasar2 nak mampos,..aku mase kat puo rmi member utara bahase lembut2 je,..diaorg sembang mcm nak gaduh tp memang gaye diaorg sembang mcm tu kan,..lame2 aku lak terikut sembang care kasar nie,..hehe,..tp diaorg baik je,..sedar2 aku dh hbs blaja kat poli nie,..jap je rase,..pas nie x tau lagi nak smbg or nak keja,..org kate degree pun lum tentu leh dpt keja kan,..huhu,..

reunion puo dh jalan,..tunggu reunion polipd lak,..hehe

Politeknik Ungku Omar - July 2006 - Jan 2008
Politeknik Port Dickson - July 2009 - Jan 2010
Oxford Universiti - (tunggu kucing bertanduk,..hehe)


2 comments:

aku_Gayah said...

mmg sunuk pon.. aku nak sambung blaja ler :(

nusha said...

rndunya nk jd pelajar..
rindu puo..

Related Posts with Thumbnails