Tuesday, April 7, 2009

tips 10 perkara jangan beritahu wanita

10. Dia tidak disukai keluarga anda
Anda hanya memarakkan api yang sedang menyala. Sebaiknya anda
diamkan sahaja perkara itu daripada diketahui pasangan. Sementara
menunggu masalah reda, anda boleh memujuk keluarga untuk menerimanya
dengan memberitahu perkara baik tentang wanita pilihan anda itu.

9. "Saya rasa hubungan kita tidak terjamin lagi"
Wanita tertarik dengan lelaki yang penuh karisma dan keyakinan.
Andai anda sendiri berasa kurang yakin malah sesekali berasa cemburu
dengan status kerjayanya dan gajinya yang tinggi, pasti mereka mulai
menghindari anda. Jika ada perasaan sebegitu sebaiknya anda kawal
hati dengan sebaiknya. Tidak salah andai gaji mereka lebih besar
daripada anda.

8. "Saya suka dengan (nama wanita lain)"
Jangan beritahu mereka tentang isi hati anda ini lebih-lebih lagi
jika anda seorang lelaki yang mudah tertarik dengan mana-mana wanita
cantik.

7. Simpan rahsia kelemahan anda
Jika anda jenis lelaki yang takutkan labah-labah mahupun cicak,
simpan rahsia itu sebaiknya. Biarkan mereka tahu rahsia anda secara
natural iaitu sepanjang berhubungan dengan anda.

6. Bandingkan dirinya dengan teman wanita terdahulu
Wanita tidak suka dibandin-bandingkan dengan perempuan lain terutama
hal yang buruk-buruk. Jika anda berbuat begini anda sebenarnya
menempah satu hubungan yang singkat.

5. Jangan jadi `anak emak'
Beberapa kali dalam sehari anda menghubungi ibu anda? Jika
jawapannya kerap kali, sebaiknya anda kurangkan sedikit. Wanita
tidak suka merasakan seperti sedang berebut anda daripada ibu anda.
Jadi simpan rahsia diri sekemas-kemasnya.

4. Anda punyai hobi yang pelik
Anda mungkin pengumpul barangan `Transformer' atau jam antik tegar
dan menjadi teruja apabila melihat telur-telur cicak. Tetapi anda
perlu sedar, apakah mereka dapat menerima hobi pelik anda itu?
Jangan pula berlagak baik dengan memberitahu perkara sebenar kepada
mereka. Peluang untuk anda ditinggalkan adalah lebih tinggi
sebenarnya.

3. "Saya tidak berkenan awak berkawan dengan..(kawan perempuannya) "
Jangan sesekali merendah-rendahkan atau memperlekehkan teman-
temannya. Sebaiknya beritahu perkara yang baik-baik sahaja tentang
mereka. Anda baru sahaja bersama dengannnya sedangkan teman-teman
mereka telah mengenali teman wanita anda sejak sekian lama. Siapakah
yang lebih mengenali teman-teman kekasih anda itu? Pastinya anda
tidak dalam senarai di atas.

2. Anda telah melakukan sesuatu yang memalukan sebelum ini
Anda fikir inilah masa yang sesuai untuk membuktikan kejujuran
dengan mendedahkan perkara sebenar. Sebenarnya pasangan anda tetap
tidak dapat menerima bahawa diri mereka pernah diduakan. Wanita
walaupun menyatakan mereka tidak berasa apa-apa sebenarnya mereka
tebal dengan sifat dendam dan akan terus mengingati perkara itu
sampai bila-bila. Berhati-hati apabila mahu melepaskan beban yang
anda tanggung sekarang ini.

1. Anda tertarik dengan teman baiknya yang sangat seksi
Jika anda fikir teman baiknya itu kelihatan seksi, jangan beritahu
perkara sebenar walau dengan nada bergurau sekalipun. Tidak mungkin
pasangan anda berasakan itu satu gurauan, malah mereka akan berasa
marah dan terluka. Dan dalam jangkamasa panjang kepercayaan mereka
terhadap anda sedikit terhakis. Jangan sesekali fikir mereka kuat
menghadapi kenyataan anda. Hakikatnya mana-mana perempuan tidak
sekuat itu. Jadi jangan ambil risiko.

p/s: aku pun single mandai2 lak nak bg tips,..hehe

9 comments:

aku ciken said...

huih.. yeke
hehe....
aku pun tatau ~
tp kalau lelaki tu dlm masa die kapel ngn aku die ckp die ske kat pempuan lain, aku let him go~
4 wat lagi.... nmpk sgt, lelaki buaya darat!

dieya said...

betul tu ciken.. den sokong ekau

kadokz.senpai said...

5. Jangan jadi `anak emak'
Beberapa kali dalam sehari anda menghubungi ibu anda? Jika
jawapannya kerap kali, sebaiknya anda kurangkan sedikit. Wanita
tidak suka merasakan seperti sedang berebut anda daripada ibu anda.
Jadi simpan rahsia diri sekemas-kemasnya

- aku tak setuju.. klau mak aku tak lahirkan aku.. aku takde ler dpt jmpe 'dia' kot. mak aku lgi tnggi taraf drpd 'dia'. wat ape nk rhsia2.

fakta ko tak ssuai ngn akuh..
hahaha.

kadokz.senpai said...

utk ciken ngn dieya :

'biar buaya jgn tupai'..
korg phm kn..

tp aku bkan ler dua2 eko binatang tuh..
aku ok..
aku de wawasan.. ;)

en.izz said...

kadok tu tips je,..

ko bt la mane yg terbaik,..

hehe

kadokz.senpai said...

hehee..
jgn amik ati paeh.. ;p

aku ciken said...

haha kdokz,
mcm hussin dlm zombi kg pisang jer...
hahaha..
dieya,
kan kan kan...

dieya said...

ye betul.. hehhe

niSah said...

sOkong kadOk~!
huhu...

Related Posts with Thumbnails